Bir Gün Karşılaşırsak


"bir gün karşılaşırsak yine seninle
bir an baksam da sana özlemle
benden eski sevgiyi bekleme"

(gökhan abur/bir gün karşılaşırsak)


1975... Doların dolar olduğu sene. (1 dolar yaklaşık on beş türk lirası edermiş o zamanlar)

Türk popu böyle bir yıl görmüş müydü a dostlar?
Delisin, Ah nerede, Gençlik başımda duman, Malabadi köprüsü, Nerelerdeydin, Aşk dediğin laftır, Estarabim, Bim bam bom, Sen mevsimler gibisin, Sen gidince, Tamirci çırağı ve daha bir sürü şarkının doğum tarihidir 1975..

Trt, Eurovision' a katılma kararı alınca Türkiye elemeleri için genç şarkıcılarımız "Hoca cumaya yetişir di mi bunlar?" gazıyla vermişler kendilerini sanata, vermişler müziğe. La minörler, fa diyezler, sol anahtarları Üsküdar' dan boğaza bakınca rahatlıkla görülebiliyormuş o zamanlar, yaa yaa.

O yıllardan bir ses işte
Gökhan Abur. Eurovision şarkı yarışması Türkiye elemelerinde göğsünü siper ederek finale kalmayı başaran, şimdilerin tok sesli Ntv hava durumu sunucusu. Zamanının saman alevi şarkıcısı, meteoroloji mühendisi, enternasyonel alanda ülkemizi temsil etme hakkını Semiha Yankı'ya kaptırmış zat ı şahane. Şimdilerde bir çoğumuz onu "İyakjamlaar değerli seyirjiler" gibi j aliterasyonlarıyla tanıyor, televizyon ekranından.

Yazıdaki görselin altında geçen söz
Gökhan Abur'a 75 yılı Eurovision Türkiye finalistliğini getiren "Bir gün karşılaşırsak" şarkısından. Şarkının sözleri Çiğdem Talu'ya ait. Seneler içerisinde unutulup, yıllar sonra televizyonlarda balkanlardan gelen soğuk hava dalgası muhbirliği yapan Gökhan Abur'a kaderin söz yazarları yazmış sanki şarkıyı.

1977 senesine gelelim, yine Gökhan Abur'da durup "
yasak aşk" şarkısına kulak verelim.

Sözlerini
Bülent Pozam ve Deniz Banoğlu yazmış. Girişteki melodiyle insanı şarkıya hapsedip, 3 dakika 03 saniye boyunca sözleri yalnız bırakmayan müziği ise Selmi Andak icra etmiş; ki kendisi bu şarkıdan sonra en asil duygunun insanıdır benim gözümde.



Share: